Tajine met kalfsvlees, witlof en zoete aardappelen
- 4 personen
- 90 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- donkere olijfolie
- 2 (Spaanse) uien, in ringen
- 4 stukken kalfsvlees
- ¼ koffielepel saffraanpoeder
- ½ koffielepel gemberpoeder
- 1 kaneelstokje
- ¼ koffielepel Marokkaanse kruidenmengeling of madrascurry
- 4 stronkjes witlof
- 4 kleine of 2 grote zoete aardappelen
- gevogeltebouillon
- 1 handvol koriander en bladpeterselie, gesnipperd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uiringen. Leg het vlees erop en kruid met peper, zout, saffraanpoeder, het gemberpoeder, het kaneelstokje en de gemengde kruiden.
Maak het witlof schoon en halveer het in de lengte. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
Doe het witlof en de aardappelen bij het vlees en overgiet met gevogeltebouillon tot alles onder staat. Strooi er de groene kruiden over en zet het deksel op de tajine. Zet minstens 1 uur en bij voorkeur langer in de voorverwarmde oven (of op de barbecue).
Kookboek
Het recept 'Tajine met kalfsvlees, witlof en zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische wereldkeuken
Fatima Marzouki
In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele... lees verder
© Uitgeverij Lannoo