Witte chocolademousse met rode bessen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 150 ml room
  • 500 g witte chocolade, in stukjes
  • 500 ml room, lobbig geklopt
  • klein doosje rode bessen of ander vers fruit

Bereiden

Klop de eiwitten zeer stijf in een vetvrije kom.

Verwarm de room en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.

Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng er de lobbig geklopte room doorheen.

Schep als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over vier glaasjes en laat de chocolademousse in de koelkast 4 uur opstijven.

Haal de glaasjes uit de koeling en verdeel de bessen erover.

Kookboek

Het recept 'Witte chocolademousse met rode bessen' is afkomstig uit het kookboek...

Dineren in stijl

Thea Spierings

Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die thuis een stijlvol meergangendiner wil serveren. Een diner met liefdevolle aandacht voor alle details. De acht... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Chocolademousse recept tips

Reacties op dit recept

  • mIs de room slagroom of creme fraiche dus zure room? Of beide? Dankjewel :)

    reageren

  • angelWat is 150 ml room en 500 ml room?

    • JosjeIn beide gevallen gaat het om slagroom.

    reageren

  • RoosErg veel voor 4 personen, eerder voor het dubbele, want is vrij zware mousse maar wel super lekker!

    reageren