Griekse yoghurt met honing en walnoten

  • 4 personen
  • 5 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 handje walnoten
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels vloeibare honing

Bereiden

Rooster de walnoten even in de droge koekenpan of circa 5 minuten in de voorverwarmde oven van 180 °C. Houd ze goed in de gaten, want als je even niet oplet zijn ze zo verbrand (weet ik uit ervaring).

Verdeel de Griekse yoghurt over vier bakjes of glaasjes. Verpulver met je handen de walnoten en strooi ze eroverheen. Druppel er als laatste de honing overheen.

Variatietip

Om dit simpele gerechtje iets luxer te maken, kun je er ook gepelde pistachenootjes overheen strooien.

Kookboek

Het recept 'Griekse yoghurt met honing en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Uit huis met Jet

Jet van Nieuwkerk

Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten... lees verder

© Carrera Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Griekse yoghurt recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!