Spaghetti met jonge tuinbonen en spekjes
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1½ kg verse jonge tuinbonen (400 g gedopt)
- 500 g verse spaghetti
- 100 g doorregen spek, in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas aan een stuk
Bereiden
Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet.
Bak de stukjes spek krokant in de olijfolie. Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar; laat 1 minuut zachtjes doorkoken. De spekjes zorgen voor een zilte smaak, waardoor je geen zout hoeft toe te voegen. Voeg wel naar smaak wat peper toe. Doe de tuinbonen erbij en draai het vuur laag. Doe dan de uitgelekte pasta erbij en meng alles goed.
Schep de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met jonge tuinbonen en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Het groentenparadijs
Manja Visser
Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder
© Kosmos Uitgevers