Spaghetti met jonge tuinbonen en spekjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ kg verse jonge tuinbonen (400 g gedopt)
  • 500 g verse spaghetti
  • 100 g doorregen spek, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas aan een stuk

Bereiden

Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in water. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet.

Bak de stukjes spek krokant in de olijfolie. Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar; laat 1 minuut zachtjes doorkoken. De spekjes zorgen voor een zilte smaak, waardoor je geen zout hoeft toe te voegen. Voeg wel naar smaak wat peper toe. Doe de tuinbonen erbij en draai het vuur laag. Doe dan de uitgelekte pasta erbij en meng alles goed.

Schep de pasta in diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met jonge tuinbonen en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het groentenparadijs

Manja Visser

Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • miekeEerst denk je, is dat nou lekker. Maar het is echt heerlijk in z 'n eenvoud.

    reageren

  • JoseEn de slagroom drink je erbij?

    • redactie okoko receptenDat mag als je dat lekker vindt, maar in het recept staat duidelijk: "Schenk de room bij de uitgebakken spekjes en roer op middelhoog vuur door elkaar".

    reageren

  • marijIk ben het helemaal met Mieke eens. Het is vanwege de slagroom wel iets dat je niet elke week moet eten, want dan groei je teveel in de breedte.

    reageren

  • lennoErg lekker, maar ik heb de spekjes zonder olie gebakken en het vet na het bakken uit het pannetje gegoten anders wordt het wel erg vet.

    reageren