Everlasting syllabub

  • 6 glaasjes van 100 ml
  • 16 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 425 ml room
  • 50 g ruwe rietsuiker, gemalen tot poedersuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 125 ml witte rieslingwijn
  • 60 ml sherry of madera
  • 6 rozemarijntakjes, optioneel

Bereiden

Klop de room en suiker samen op, meng het citroensap en de alcohol eronder, en blijf kloppen tot het indikt. Je kunt hiervoor een handmixer gebruiken. Met de hand duurt het minstens 10 à 15 minuten.

Vul je glazen of gebruik het mengsel voor een trifle.

Tip

Plaats een takje rozemarijn in elk glas, zoals het traditioneel werd gedaan. Het originele recept zegt om ook citroenzeste te gebruiken, maar ik vind het te agressief en heb het weggelaten.

Opmerking

Deze everlasting syllabub is dus gemaakt om te eten wanneer room en alcohol nog vermengd zijn. Deze syllabub laat men dus niet rusten zodat de room zich afscheid van de alcohol en blijft een romig geheel om uit te lepelen. Sinds het midden van de achttiende eeuw wordt het ook gebruikt als een laagje in een trifle.

Kookboek

Het recept 'Everlasting syllabub' is afkomstig uit het kookboek...

Pride and Pudding

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn neemt je in Pride and Pudding mee op reis door de fascinerende culinaire geschiedenis van Groot-Brittannië en vertelt waarom de Britse keuken ten onrechte een slechte naam kreeg. Via authentieke en historische gerechten... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Regula Ysewijn

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!