
Meloenballetjes en sagoparels in kokossiroop
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Nagerecht
- Thais
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ kleine cantaloupe of honingmeloen
- 1 blik à 400 ml kokosmelk
- 1-2 pandanbladeren (optioneel)
- 100 g palm- of fijne kristalsuiker
- 80 g sagoparels (of tapiocaparels)
- crushed ijs
Bereiden
Schep de pitjes uit de cantaloupe of honingmeloen en gebruik een meloenballetjeslepel om balletjes uit het vruchtvlees te scheppen. (Je kunt de meloen ook in kleine blokjes snijden.) Zet opzij.
Verhit de kokosmelk in een pan op laag vuur, leg een knoop in de pandanbladeren, als je die gebruikt, en leg ze met de palmsuiker in de pan. Roer door tot de suiker is opgelost en voeg 1 theelepel zout toe. Meng goed, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Spoel de sagoparels een paar keer af met koud water en leg ze in een schone steelpan. Zet ze net onder water en breng aan de kook. Zet het vuur halfhoog tot laag en blijf roeren tot de sagoparels doorschijnend worden maar in het midden nog wel een wit puntje hebben. Laat ze uitlekken in een zeef en spoel ze een paar minuten met stromend koud water af om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Schep in vier dessertcoupes een beetje crushed ijs en schep er wat sagoparels, kokossiroop en meloenballetjes op.
Opmerking
In Zuidoost-Aziatische landen, inclusief Thailand, wordt meloen vaak met kokosmelk en tapioca of sago gecombineerd om een verfrissend en aromatisch dessert te maken. Op een warme zomerdag is niks lekkerder dan een kom verfrissende meloenballetjes en sago in kokossiroop. Je kunt dit in de herfst ook warm eten door het ijs weg te laten.
Kookboek
Het recept 'Meloenballetjes en sagoparels in kokossiroop' is afkomstig uit het kookboek...

Thai Made Easy
Yui Miles
De in Bangkok geboren en getogen Yui Miles laat zien dat de Thaise keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn en presenteert in 'Thai Made Easy' recepten die iedereen makkelijk kan volgen. De meeste gerechten kun je binnen een half uur... lees verder
© Good Cook