Gehaktballen in bier

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g oud brood, in blokjes
  • volle melk, om in te weken
  • 300 g mager rundergehakt
  • 300 g Italiaanse saucijsjes, ontveld en geprakt
  • 2 eieren
  • beetje bieslook, fijngehakt
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • 80 g bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klontje boter
  • 3 uien, fijngehakt
  • 1 liter bier
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes

Bereiden

Week het brood 3 minuten in de melk en laat het vervolgens uitlekken. Meng in een andere kom het gehakt met het vlees uit de saucijsjes, de eieren, het uitgelekte brood, een deel van de fijngehakte bieslook en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Verspreid de bloem over een bord. Rol van het gehaktmengsel met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol die door de bloem. Verhit de olie en de boter op middelhoog vuur in een koekenpan, voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin. Zorg dat de balletjes niet uit elkaar vallen; schud daartoe regelmatig met de koekenpan, zodat de balletjes door de boter en olie rollen en aan alle kanten bruin worden. Doe dit eventueel in porties. Haal de balletjes uit de pan en zet ze apart.

Doe de fijngehakte uien in dezelfde koekenpan, giet beetje bij beetje het bier erbij en laat het verdampen. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten pruttelen, doe dan de gehaktballetjes bij de saus en laat nog 20 minuten pruttelen. Bestrooi met de rest van de bieslook en zet op tafel.

Kookboek

Het recept 'Gehaktballen in bier' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Vlees

diverse auteurs

De Italiaanse keuken kent vele manieren van vlees bereiden. In 'De Zilveren Lepel Vlees' leer je hoe je elk stuk vlees mooi tot zijn recht laat komen. Of dat nu van een varken, rund, kalf, lam, wild of gevogelte is. Van traditionele ossobuco alla Milanese tot... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Gehaktballetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!