Hachee
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 theelepel geperste knoflook
- 1 kleine rode paprika, in blokjes
- 1 kleine gele paprika, in blokjes
- 1 grote aardappel, in kleine blokjes
- 400 g zelfgemaakt hacheevlees
- 5 g bladpeterselie
- 100 g maïs uit blik
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht. Roer de rode en gele paprika erdoor en leg dan een deksel op de pan. Laat alles in een paar minuten zacht worden.
Kook de blokjes aardappel gaar of bereid ze in de magnetron. Doe ze in de koekenpan.
Hak het hacheevlees en de peterselie fijn in een keukenmachine en voeg dit mengsel toe aan de groenten. Voeg de maïs, ¼ theelepel cayennepeper, ½ theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe en roer tot alles goed warm is. Voeg nog 1-2 eetlepels olijfolie toe als het mengsel wat droog is.
Schep een flinke hoeveelheid hachee op een bord en geef er een gebakken ei bij.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Hachee' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij
Robyn Russell
Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag... lees verder
© De Lantaarn