Hachee

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes
  • 1 kleine gele paprika, in blokjes
  • 1 grote aardappel, in kleine blokjes
  • 400 g zelfgemaakt hacheevlees
  • 5 g bladpeterselie
  • 100 g maïs uit blik

Bereiden

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht. Roer de rode en gele paprika erdoor en leg dan een deksel op de pan. Laat alles in een paar minuten zacht worden.

Kook de blokjes aardappel gaar of bereid ze in de magnetron. Doe ze in de koekenpan.

Hak het hacheevlees en de peterselie fijn in een keukenmachine en voeg dit mengsel toe aan de groenten. Voeg de maïs, ¼ theelepel cayennepeper, ½ theelepel zwarte peper en zout naar smaak toe en roer tot alles goed warm is. Voeg nog 1-2 eetlepels olijfolie toe als het mengsel wat droog is.

Schep een flinke hoeveelheid hachee op een bord en geef er een gebakken ei bij.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Hachee' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij

Robyn Russell

Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Hachee recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!