Runderstoofpot met worteltjes en rode wijn

  • 6 personen
  • 90 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1½ kg rundstoofvlees, in stukken
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 500 g wortelen, in dikke schijfjes
  • 1 fles rode wijn (bv Cotes du Rhone)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 koffielepel tijm
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels bloem

Bereiden

Verwarm de oven op 180 °C.

Verhit de boter in een diepe pan. Bak het stoofvlees aan alle kanten bruin.

Doe er dan de spekblokjes, de uien en de sjalotten bij en laat ze ca. 5 minuten mee bakken.

Voeg de wortelschijfjes toe en roer goed om. Laat 10 minuten stoven.

Giet de rode wijn bij het vlees en voeg het bouillonblokje, tijm en laurier toe. Zet het deksel op de pan en zet nog 1 uur in de voorverwarmde oven.

Haal het vlees uit de pan en houd warm.

Roer de boter en de bloem glad. Bind de saus met het mengsel van bloem en boter.

Kookboek

Het recept 'Runderstoofpot met worteltjes en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...

Koken uit de voorraadkast en de diepvries

Dominique Wynter

Om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Runderstoofpot recept tips

Reacties op dit recept

  • RaymondaKan ook natuurlijk niet in de oven maar gewoon in de pot als we vroeger altijd deden niet?

    • redactie okoko receptenSudderen op zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler eronder) gaat inderdaad ook prima. Reken dan op minimaal 1½ uur suddertijd.

    reageren

  • ellyHeel lekker recept, wel 2 uur in de oven en makkelijk in de oven.

    reageren

  • gabriëlVolgens mij krijg je dit recept met een uur oventijd nooit gaar, moet minimaal twee uur.

    reageren

  • RikiKan het ook in de slow cooker.

    • LindaGa ik morgen proberen in de slowcooker. Gewoon uitproberen.

    reageren

  • JustOp een zacht vuurtje gaat prima. Moet net aan de kook zijn. Ik doe er overigens ook verse tijm, rozemarijn en salie bij. Ook een aardappel in partjes voor de binding. Heerlijk!

    reageren

  • hannieKan dit ook met 0% wijn?

    • marijnJe kookt de alcohol er uit, dus is niet nodig.

    reageren

  • AnnekeIk wil dit gerecht in de slowcooker maken, maar dan kook je waarschijnlijk niet de alcohol eruit? Omdat het in een slowcooker niet kookt, dacht ik. Of moet ik dan eerst de wijn even in een aparte pan koken?

    reageren