Gordon Ramsay: saucijzen in beslag

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 dikke varkenssaucijsjes van goede kwaliteit
  • 150 g bloem
  • ½ theelepel fijn zeezout
  • 2 grote eieren
  • 150 ml melk
  • voor de uienjus
  • 20 g boter
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1½ eetlepel bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel Engelse mosterd
  • 2 eetlepels rodebessenjam, naar smaak
  • enkele scheutjes worcestersaus

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk de olijfolie in een ovenschaal van 1½ liter en houd de schaal schuin, zodat de bodem gelijkmatig met olie bedekt is. Leg de saucijsjes erin en wentel ze goed door de olie. Bak ze 10 minuten in de hete oven.

Maak intussen het beslag: meng de bloem, ½ theelepel fijn zeezout, de eieren en melk enkele minuten in een blender of keukenmachine, tot er een glad beslag ontstaat. Schraap het mengsel na 1 minuut van de zijkant van de kom, zodat er geen klontjes bloem achterblijven.

Neem de saucijsjes uit de oven en schenk het beslag eromheen. Zet het gerecht in de oven en bak het 30 minuten, tot het beslag goed gerezen en goudbruin is.

Maak intussen de uienjus: smelt de boter in een pan. Voeg de uien met wat zout en peper toe en bak ze 8-10 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht en doorzichtig zijn; roer af en toe. Strooi de bloem erbij en roer enkele minuten. Roer geleidelijk de bouillon erdoor en verhit het geheel tot het suddert. Voeg de mosterd, rodebessenjam en worcestersaus naar smaak toe. Laat het geheel sudderen tot er een lichte saus ontstaat. Proef en breng de jus op smaak met zout en peper.

Neem de saucijsjes in beslag uit de oven en laat ze enkele minuten staan. Serveer ze met de uienjus.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine

Opmerking

'Toad-in-the-hole is een Engelse klassieker, waarvoor u waarschijnlijk vrijwel alles al in huis heeft. Het gerecht is ideaal voor een doordeweekse maaltijd of onverwacht bezoek; zorg gewoon dat er een paar varkenssaucijsjes in de diepvries liggen. Jong en oud is dol op dit gerecht, dat heerlijk smaakt met uienjus en geroosterde groenten.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: saucijzen in beslag' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon Ramsay's Pub Food

Gordon Ramsay & Mark Sargeant

Pub food is in Engeland een begrip: simpel en heerlijk eten. Samen met Mark Sargeant richte Gordon Ramsay een aantal pubs op in Londen waar simpele en eerlijke... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (27 stemmen)

Saucijzen recept tips

Reacties op dit recept

  • Carlasuper lekker !!

    reageren

  • carlaBij sommige recepten gebruikt men zelfrijzend bakmeel of meel maakt dit wat uit? Kan ik dit recept een paar uur van te voren maken?

    reageren

  • JorenIn Ierland noemt men dit gerecht 'Toad in a hole'.

    reageren