Ovenschotel met saucijzen en limabonen van Ainsley Harriott

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 8 varkensaucijzen
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel gehakte verse salie
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 g per stuk) limabonen, uitgelekt en gespoeld

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit 1 eetlepel van de olie in een zware koekenpan. Bak de saucijzen 1-2 minuten, of tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Leg ze op een bord.

Veeg de koekenpan schoon en schenk de rest van de olie erin. Voeg de uisnippers en de salie toe en bak die op laag vuur zo'n 10 minuten, tot de ui helemaal zacht is maar nog niet is verkleurd. Voeg de tomaten toe, breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat de saus vervolgens 5 minuten pruttelen (af en toe roeren) en iets inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en roer de limabonen erdoor. Leg de saucijzen in de schaal en druk ze in de saus. Bak de schotel 15-20 minuten in de oven. De saucijzen moeten door en door gaar zijn. Zet de schaal meteen op tafel.

Tip

'Limabonen komen oorspronkelijk uit Griekenland en smaken geweldig in combinatie met een goede kwaliteit worst. Er zijn tegenwoordig allerlei heerlijke soorten worst te koop, zoals chorizo, venison (worstje van hertenvlees) of de bekendere varkensworsten. Witte of borlottibonen zijn ook heel geschikt voor deze schotel. Pep de schotel eventueel op met Spaanse peper en knoflook.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Ovenschotel met saucijzen en limabonen van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Snel & simpel

Ainsley Harriott

Eindelijk weer een nieuw boek van de bekende tv-kok, presentator en culinair bestsellerauteur Ainsley Harriott. Geschreven in de bekende en geliefde 'Ainsley-traditie'... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Saucijzen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!