Nistisima

Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities. Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als maghmour (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of spanakoriz, rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Of maak lagana, het traditionele sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen, in Griekenland. Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire aanzienlijk uit.
AuteurGeorgina Hayden
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 304 pagina's
- ISBN 9789461432711
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Ful medames: romige, pittige tuinbonen
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Revithia: hummussoep
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Aardappelsalade met zuurkool en kruiden
Vegetarisch, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
Big Mamma in 30 minuten
Big Mamma
Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open 'Big Mamma in 30 minuten', kook en geniet: het is tijd om je gezin, vrienden en (onverwachte) gasten te verrassen... bekijk 'Big Mamma in 30 minuten'
-
Dim Sum & Dumplings
Karin Lei
Wie houdt er nu niet van dim sum en dumplings? Karin Lei is letterlijk opgevoed tussen de diverse dim sum en dumplings door haar Taiwanese en Chinese horeca-ouders en laat met 'Dim Sum & Dumplings' zien dat zelf maken echt loont... bekijk 'Dim Sum & Dumplings'
-
Oren
Oded Oren
'Oren' is niet alleen het persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Oren maar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv. De recepten in 'Oren' zijn zowel geschikt voor de beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en kleine gerechtjes tot de typische... bekijk 'Oren'
-
JapanEasy Bowls & Bento
Tim Anderson
Tim Andrson laat je zien hoe je de typische Japanse bowls en bento(boxen) zelf maakt. Eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten die je op elk moment van de dag kan eten en die geen moment vervelen. Als lunch, ontbijt en ook als avondmaal... bekijk 'JapanEasy Bowls & Bento'
-
Zeewier & co
Julie Desnoulez
'Zeewier & co' biedt meer dan 60 heerlijke en eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier, van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts en biedt naast de recepten degelijke productinformatie, bewaartips en meer... bekijk 'Zeewier & co'
-
Vegan Pasta
Brianna Claxton
Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta... bekijk 'Vegan Pasta'
-
Moro thuis
Sam & Sam Clark
Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro... bekijk 'Moro thuis'
-
Het plezier van écht goed koken
Alice Zaslavsky
In 'Het plezier van écht goed koken' laat Alice Zaslavsky je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten... bekijk 'Het plezier van écht goed koken'
-
Carpati
Irina Georgescu
Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden... bekijk 'Carpati'
-
Parsi
Farokh Talati
De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond... bekijk 'Parsi'