Recepten uit Canada

Ontdek de typische streekgerechten en culinaire veelzijdigheid van Canada. Canada kent grote invloeden uit de Franse en Angelsaksische keukens, maar ook de immigranten uit Noord- en Oost- Europa drukken hun stempel op de keuken van Canada. Maak de Canadese versie van de oorspronkelijk Franse rillettes, muffins met cranberry's, de Guédilles (hotdogs met krab), blauwe bosbessentaart en niet te vergeten de nationale snack, Poutine. Leg augurken en bieten in en maak je eigen Canadese ketchup. Hét culinaire product van Canada is de overheerlijke esdoornsiroop (ahornsiroop) in zowel zoete als hartige gerechten: ei gepocheerd in esdoornsiroop, esdoornsiroopboter, beignets met esdoornsiroop, witte bonen met spek en esdoornsiroop en nog veel meer.

AuteurFrédérique Chartrand

UitgeverijGood Cook

  • hardcover
  • 72 pagina's
  • ISBN 9789461431097

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Chinese Takeaway Veggie

    Kwoklyn Wan

    Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met 'Chinese Takeaway Veggie' de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai te maken zijn. In 'Chinese Takeaway Veggie' staan meer dan 70 recepten voor... bekijk 'Chinese Takeaway Veggie'

  • Thai

    Tove Nilsson

    Ontdek de aromatische Thaise keuken door zelf aan de slag te gaan. In 'Thai' staan meer dan 70 recepten, van basisgerechten en kruidenpasta's, tot en met snacks, salades, hoofdgerechten en zalige zoetigheden. Met 'Thai' breid je tevens je kennis uit over... bekijk 'Thai'

  • California dreamin'

    Vivian Lui

    Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest avantgarde van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker. Proef de zee en maak een lentesalade met groene asperges en garnaaltjes, maak de lekkerste poké bowls of geniet... bekijk 'California dreamin''

  • The Curry Guy Veggie

    Dan Toombs

    'The Curry Guy Veggie' is de logische opvolger van de succestitels 'The Curry Guy' en 'The Curry Guy Easy'. Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur, ruim 30% van de bevolking is er vegetariër... bekijk 'The Curry Guy Veggie'

  • Sous-vide

    Bas Robben

    Sous-vide is het vacuüm garen van ingrediënten in een waterbad op een lage en constante temperatuur en levert perfect gegaard vlees, vis, groenten en meer op. Met dit boek leer je de fijne kneepjes en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken... bekijk 'Sous-vide'

  • Vers uit de oven

    Ajda Mehmet

    'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en... bekijk 'Vers uit de oven'

  • Van de plank

    Sabrina Fauda-Rôle

    Brunch, borrel, feestje of buiten in de zomer onder een parasol: verras je gasten met lekkere en bijzondere borrelplanken. 'Van de plank' geeft 30 originele ideeën: serveer een Spaanse plank met pintxos van inktvis, aardappeltortilla's en pan con tomate... bekijk 'Van de plank'

  • Slow cooked healthy

    Ross Dobson

    De gerechten in 'Slow cooked healthy' zijn niet alleen superlekker, maar vooral ook gezond: voor iedereen mét en zonder een dieetrestrictie, en voor iedereen die nog meer gebruik wil maken van de slowcooker. Meer dan 100 beproefde slowcookrecepten... bekijk 'Slow cooked healthy'

  • Over Rot 2.0

    Meneer Wateetons

    'Over Rot 2.0' is het resultaat van gedegen onderzoek en eindeloos uitproberen, en beschrijft alle facetten van fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok of professional en laat je ontdekken hoe leuk... bekijk 'Over Rot 2.0'

  • Provence

    Alex Jackson

    Met het kookboek 'Provence' kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft... bekijk 'Provence'