Salad Days
Voor salades bestaan geen regels. Ze kunnen zo saai of bijzonder zijn als je wilt. Maar: wie wil er nou een saaie salade? Van een prima salade kun je iets geweldigs maken als er veel aandacht is besteed aan zowel smaak als textuur. Voeg iets zachts toe aan een knapperige salade voor een spannend contrast. Gebruik je iets zoets zoals fruit, voeg dan iets zouts of bitters toe als tegenwicht. Verrassende smaakcombinaties van ingrediënten en onverwachte manieren om je salade iets extra's te geven door middel van iets knapperigs, romigs of citrusachtigs: in 'Salad Days' vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven. Salades waarin de smaken de kans hebben gehad om aan elkaar te wennen en samen te smelten. Waar je eindeloos van wilt dooreten en waarbij er om het laatste beetje dressing - perfect om te eten met knapperig brood - gevochten wordt. Salades zijn geweldig en doen het minstens zo goed in de hoofdrol als in de vorm van eeuwige figurant. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn niet alleen voor in de zomer. Ajda Mehmet deelt met 'Salad Days' een nieuwe interpretatie van salades, die je bij iedere maaltijd wilt eten, het hele jaar door.
AuteurAjda Mehmet
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 168 pagina's
- ISBN 9789461432308
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Botersla met zongedroogde tomaat, kappertjes en ansjovisdressing
Vis, 10 min 8,0
-
Zachtgekookte eieren met citroen-koolrabi en gerookte makreel
Vis, 15 min 8,0
-
Little gem en bloedsinaasappel met granaatappel en cayenneolie
Vegetarisch, 15 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
Budget Vegan
Saskia Sidey
Met 'Budget Vegan' maak je met makkelijk verkrijgbare ingrediënten en handige tips meer dan 100 verrassende, smaakvolle én betaalbare gerechten. Van eenvoudige, snelle doordeweekse maaltijden tot bijzondere gerechten voor... bekijk 'Budget Vegan'
-
Sebze
Özlem Warren
Dat vegetarisch eten alles behalve saai is, bewijst de Turkse foodjournalist Özlem Warren met Sebze. Dit kleurrijke kookboek biedt meer dan 85 veelzijdige gerechten uit het hart van Turkije met groente - sebze in het Turks - in de hoofdrol... bekijk 'Sebze'
-
De inmaaktuin
Jo Turner
Met 'De inmaaktuin' heb je dé gids in handen om van moestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten. Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht niet alleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneer je moet zaaien en wat de... bekijk 'De inmaaktuin'
-
Maaltijdsalades
Emily Ezekiel
Salades saai? Echt niet! Met 'Maaltijdsalades' van Emily Ezekiel geniet je het hele jaar door van smakelijke combinaties die blijven verrassen. Of je nu een doorgewinterde saladefreak bent of af en toe een maaltijdsalade eet.... bekijk 'Maaltijdsalades'
-
De Syrische keuken van Imad
Imad Alarnab
'De Syrische keuken van Imad' is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma... bekijk 'De Syrische keuken van Imad'
-
CDMX
Rosa Cienfuegos
'CDMX' is de viering van het eten in Mexico-Stad en de gerechten waarmee Rosa Cienfuegos is opgegroeid. Maak kennis met gerechten die de chilangos (inwoners) zelf maken of halen bij de diverse streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés... bekijk 'CDMX'
-
Grieks!
Georgina Hayden
De Griekse thuiskeuken van Georgina Hayden kenmerkt zich door eenvoudige maaltijden voor elke dag, die weinig inspanning kosten maar wel overheerlijk zijn: van traditionele gerechten tot specialiteiten, waarmee je je vrienden en familie... bekijk 'Grieks!'
-
Flavour
Sabria Ghayour
'Flavour' is het 7e boek van bestsellerauteur Sabrina Ghayour waarin zij de nadruk legt op de drie belangrijkste elementen van haar keuken: het werken met relatief goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak. Smaak, heel veel smaak... bekijk 'Flavour'
-
Ramen Forever
Tim Anderson
Ramen: een iconisch Japanse gerecht en geliefd over de hele wereld. Er zijn oneindig veel variaties op ramen en er zijn geen echte grenzen. De ramencultuur kenmerkt zich door creativiteit en innovatie en dat zie je terug in 'Ramen Forever'... bekijk 'Ramen Forever'
-
Sandwiches
Daniel Lindeberg
Écht goede en lekkere sandwiches maken? Daniel Lindeberg vertelt je in 'Sandwiches' hoe je dit doet. Met meer dan 30 recepten, geïnspireerd op zijn diverse reizen en ervaring in bakkerijen, stel je de lekkerste broodjes samen voor de lunch... bekijk 'Sandwiches'