Appelkruimeltaartje met cranberrycompote
- 6 personen
- 45 min
- waardering 8
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 g ongezouten boter
- 6 grote Granny Smith appels of knapperige felgroene appels, geschild en in blokjes
- 1½ eetlepel honing
- 2 eetlepels vlierbloesemlikeur
- ½ theelepel fijn geraspte citroenschil
- 315 g cranberrycompote
- 100 g vers broodkruim van licht roggebrood
- 1½ theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen zoethout
- 30 g amandelschaafsel
- 45 g bruine basterdsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C / gasstand 5. Vet zes ramekins van 250 ml inhoud of ovenschaaltjes/ovenvaste koffiekopjes van gelijke grootte licht in.
Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de appel in 8-10 minuten lichtbruin, schud de pan geregeld. Roer de honing, likeur en citroenrasp erdoor. Neem de pan van het vuur en verdeel het appelmengsel over de ramekins. Schep in elk bakje 2 eetlepels cranberrycompote en strijk deze met de achterkant van een lepel uit over de appel.
Meng voor de kruimellaag in een kom het broodkruim met de kaneel, zoethout, amandelen en suiker. Smelt de rest van de boter en roer die goed door het broodkruimmengsel. Verdeel het broodkruimmengsel gelijkmatig over de laag cranberrycompote.
Zet de ramekins op een bakplaat 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is en de vulling door en door heet.
Serveer met roomijs of gezoete slagroom, op smaak gebracht met een beetje vanille.
Kookboek
Het recept 'Appelkruimeltaartje met cranberrycompote' is afkomstig uit het kookboek...
Sneeuwvlokken & Haardvuur
Jane Lawson
'Sneeuwvlokken & Haardvuur' is hét boek om lekker te genieten van koken en eten in de koude maanden. Het boek is als een culinaire reis door de smaakvolle... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck