Van de vegan bakker

Brood, gebak, taart, koekjes en meer: meesterbakker Rodolphe Landemaine laat zien hoe je de allerlekkerste broodrecepten en zoete bakklassiekers kan transformeren naar de vegan variant zonder aan smaak in te boeten. Stap voor stap in beeld gebracht met duidelijke uitleg over vervangende ingrediënten kan iedereen met dit bakboek aan de slag. Welke plantaardige vetten zijn geschikt voor welk gebak, hoe maak je zelf de lekkerste plantaardige botervervanger waarmee je perfect bladerdeeg of briochedeeg maakt of de overheerlijkste croissants bakt. Leer meringue en macarons maken van aquafaba. 'Van de vegan bakker' maakt inzichtelijk welke invloed het werken met plantaardige vervangers heeft op het bakproces waardoor je echte vegan baktoppers op tafel zet. Van gistbrood en zuurdesem tot hamburgerbroodjes; van dé Franse klassiekers als madeleines, tartes au citron, millefeuiles en financiers. Maak zelf vegan pavlova, brownies, muffins en cakes. Wat je ook bakt, het resultaat zal iedereen blij verrassen.

AuteurRodolphe Landemaine

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 176 pagina's
  • ISBN 9789461432544

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Wok!

    Jeremy Pang

    In 'Wok!' lees je alles over diverse roerbaktechnieken, krijg je meer inzicht in de balans in texturen van verschillende ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis met de ‘wokklok’, een handig instrument om ingrediënten in de juiste volgorde... bekijk 'Wok!'

  • Persiana elke dag

    Sabrina Ghayour

    In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... bekijk 'Persiana elke dag'

  • Klein Korea

    Billy Law

    Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid... bekijk 'Klein Korea'

  • Salade Freak

    Jess Damuck

    Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... bekijk 'Salade Freak'

  • The Curry Guy BBQ

    Dan Toombs

    Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, steekt het vuur aan en deelt Indiase gerechten die op de barbecue, grill of in een pan boven open vuur bereid kunnen worden. Breid je barbecuerepertoire uit en schotel je gasten verrassende Indiase gerechten voor... bekijk 'The Curry Guy BBQ'

  • Authentiek Japan thuis

    Maori Murota

    Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murota leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen. Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken een ideaal en fraai uitgevoerd... bekijk 'Authentiek Japan thuis'

  • Manis

    Francis Kuijk

    'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... bekijk 'Manis'

  • Nistisima

    Georgina Hayden

    Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden... bekijk 'Nistisima'

  • Soep. Bouillon. Brood.

    Rachel Allen

    Soep als starter van een diner, als hoofdmaaltijd, als opkikker tussendoor: soep is ideaal en lekker voor elke gelegenheid. Verwarmend, energieopwekkend, vullend of juist fris: met soep kun je alle kanten op. Van klassiekers als soup au pistou... bekijk 'Soep. Bouillon. Brood.'

  • Sambal Shiok

    Mandy Yin

    'Sambal Shiok' neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy... bekijk 'Sambal Shiok'