Magere quiche lorraine

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 60 g halvarine/minarine
  • 1 eidooier
  • 120 g bloem
  • voor de vulling
  • 100 g magere bacon, in blokjes
  • 2 middelgrote eieren + 1 eiwit
  • 100 g light room (tot 8% vet)
  • 400 g magere kwark

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe voor het deeg de halvarine/minarine, een mespunt zout en de eidooier in een kom en kneed alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed alles met de hand in 3 tot 4 minuten tot een soepel deeg.

Bak in een pan met antiaanbaklaag de in blokjes gesneden bacon knapperig, zodat de quiche een lichte rooksmaak krijgt.

Klop in een kom de eieren en het eiwit los, voeg de room, de kwark en de peper toe. Verdeel de blokjes bacon over de deegbodem en schenk er het eimengsel over. Bak de quiche 40 minuten in het midden van de oven.

Extra benodigd

Springvorm

Kookboek

Het recept 'Magere quiche lorraine' is afkomstig uit het kookboek...

Onmisbare klassiekers

diverse auteurs

Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella, stoofpotje met konijn... ze passen perfect in een... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!