Perziktaart met room

  • 8 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg gele perziken, zonder pit, elk in 12 partjes
  • 3 eetlepels rozenwater
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 435 g kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 300 g double cream of slagroom
  • een wolkje poedersuiker, vlak voor het serveren (optioneel)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Doe de partjes perzik met het rozenwater, de vanille en suiker in een kom en laat ze 30 minuten weken.

Draai het deeg tot een bal, rol die uit tot een plak met een diameter van 40 cm en leg die op de bakplaat.

Laat de partjes perzik uitlekken en vang de rozensiroop op.

Leg de partjes perzik in cirkels op het deeg en laat daarbij rondom een rand van 3 cm vrij. Vouw de rand rondom naar binnen.

Bak de taart 30 minuten, of tot het fruit gekaramelliseerd en het deeg gaar en goudbruin is.

Laat intussen de rozensiroop in een pannetje op matig vuur tot de helft inkoken. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Pas goed op dat de siroop niet verbrandt.

Laat de taart een beetje afkoelen en serveer hem met flinke klodders room en een scheutje rozensiroop.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Perziktaart met room' is afkomstig uit het kookboek...

Dit kookboek is je beste vriend

Lucy Tweed

'Dit kookboek is je beste vriend' van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Taart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!