Bruschetta met tomatenconfit

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 grote vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes majoraan
  • 1 chile de árbol
  • 250 ml extra vergine olijfolie, of zoveel als nodig is
  • 6 dikke sneetjes knapperig brood
  • rodewijnazijn, voor het besprenkelen

Bereiden

Snijd de steelaanzet uit de tomaten en snijd ze overdwars in plakken van ruim 1 cm dik. Leg ze in een ondiepe schaal en bestrooi elke laag met zeezout en peper; zorg dat ze elkaar deels overlappen, maar niet recht op elkaar liggen. Plet 2 teentjes knoflook en voeg ze toe, samen met de majoraan en de chilipeper. Schenk er langzaam olijfolie over tot de bovenkant van de tomaten heel lichtjes bedekt is (misschien heb je niet alle olijfolie nodig, of misschien juist meer; dat hangt af van je schaal). Marineer de tomaten maximaal 24 uur op kamertemperatuur.

Rooster het brood en wrijf de nog warme sneetjes in met het resterende teentje knoflook. Haal de tomaten met een schuimspaan of lepel uit de marinade en leg ze op het brood. Sprenkel er een paar scheutjes azijn over en strooi er zoutvlokken en peper over.

Opmerking

Maak dit op het hoogtepunt van het tomatenseizoen. Soms ga ik me te buiten aan mooie oude rassen, maar er gaat bijna niets boven een rijpe vleestomaat. Als je klaar bent met dit recept, kun je het marinadevocht zeven en in de koelkast bewaren. Gebruik het in vinaigrettes, voeg het toe aan bonen of gebruik het voor een nieuwe lading tomaten.

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met tomatenconfit' is afkomstig uit het kookboek...

That Sounds So Good

Carla Lalli Music

Met 'That Sounds So Good' is iedere dag lekker eten nooit meer een opgave, hoe druk je het soms ook hebt. De truc is om je repertoire zo uit te breiden dat je altijd genoeg inspiratie hebt voor precies dat moment van de week: van drukke werkdagen tot aan... lees verder

© Carrera culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bruschetta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!