Garnalencurry uit Goa

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vis

Ingrediënten

  • 30 g grote gedroogde rode pepers, zaadjes verwijderd
  • 3 theelepels korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 kleine rode uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 kleine groene pepers, overlangs doormidden gesneden
  • 1 kg garnalen, gepeld, de zwarte darmkanaaltjes verwijderd
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker

Bereiden

Bak de rode pepers, het korianderzaad en de komijn 3 minuten op matig vuur, tot hun aroma vrijkomt. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Maal ze daarna samen met de uien, knoflook, gember en kurkuma in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Voeg indien nodig wat water toe.

Verhit de olie in een grote pan en bak de pasta 10 minuten op matig vuur.

Voeg de groene pepers, garnalen, tomaten en kokosmelk toe. Laat alles 5 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Breng de curry voor het serveren op smaak met het citroensap, ½ theelepel zout en de suiker.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

Dit is ongetwijfeld de populairste curry van de kust van Goa. Je kunt hem met garnalen of een stevige vis maken. De gekaramelliseerde uien geven het gerecht een vleugje zoet.

Kookboek

Het recept 'Garnalencurry uit Goa' is afkomstig uit het kookboek...

Indiase & Thaise curry's

Jody Vassallo

De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de twee landen die beschouwd worden als de bakermat van de curry, India en Thailand, en zijn bovendien allemaal erg... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • JimLekker recept! Heb er nog blokjes ananas aan toegevoegd helemaal super.

    reageren

  • RutgerHeerlijk recept, met 30 pepers i.p.v. 30 gram gemaakt, gloeiende Gerrit!! Dagje doortrekken, helemaal top, voor de liefhebber.

    reageren