In curry gestoofde eieren

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 6-7 kerrieblaadjes
  • ½ theelepel venkelzaad
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 theelepels gember-knoflookpasta
  • ¼ theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1½ theelepel garam masala
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 10 g koriander, grof gehakt (eventueel)

Bereiden

Breng ruim water met 1 theelepel zout aan de kook en kook de eieren in 10-12 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Zet opzij.

Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de kerrieblaadjes en het venkelzaad 30 seconden in. Voeg de ui toe en bak 5 minuten. Voeg dan 1 theelepel zout en de knoflook-gemberpasta toe en bak nog 5 minuten. Voeg de kurkumapoeder, chilipoeder, zwarte peper, korianderpoeder en de garam masala toe en bak de currypasta al omscheppend nog 3-4 minuten.

Voeg de tomaat, 250-300 ml water en de eieren toe en stoof de curry nog 10 minuten tot het meeste vocht verdampt is.

Garneer met de koriander. Serveer de eieren zo of serveer ze met rijstcrêpes of met rijst.

Opmerking

Je zou dit gerecht kunnen zien als een droge curry. Door het vocht zo veel mogelijk in te koken, worden de smaken nog intenser. In Kerala, waar dit gerecht vandaan komt, worden deze in curry gestoofde eieren als lunch gegeten met rijstcrêpes.

Kookboek

Het recept 'In curry gestoofde eieren' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Indiase keuken

Paulami Joshi

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in 'De bijbel van de Indiase keuken' neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!