Indonesische kipcurry

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 750 g kipfilet, in stukjes
  • 1 grote gele ui (200 g), in dikke plakken
  • 1 vers chilipepertje, zaad verwijderd, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel fijngehakte macadamianoten
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen venkel
  • 1 kaneelstokje
  • 800 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kip in gedeelten bruin en gaar.

Verhit de rest van de olie en roerbak de ui, peper, knoflook en gember tot de ui zacht begint te worden. Voeg de noten en specerijen toe en roerbak ze mee tot de geur loskomt.

Doe de kip terug in de pan samen met de kokosmelk en het citroensap en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de saus zander deksel ca. 5 minuten zachtjes koken tot hij wat dikker begint te worden.

Kookboek

Het recept 'Indonesische kipcurry' is afkomstig uit het kookboek...

Indonesisch

diverse auteurs

Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!