Lamscurry uit Maharashtra
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vlees
Ingrediënten
- 15 g verse gember
- 5 grote tenen knoflook
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 4 theelepels wit maanzaad
- 5 eetlepels geraspt kokos
- 400 g lamsvlees zonder bot, in blokjes van 2½ cm
- 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper, of naar smaak
- 1½ theelepel garam masala
- 1 volle eetlepel zwart masalapoeder, of naar smaak
- 6 eetlepels kokosmelk
- 1-1½ theelepel tamarindepasta, of naar smaak
Bereiden
Pureer met een blender of staafmixer de gember en knoflook met een scheutje water tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui goudgeel. Schep de helft uit de pan en zet die apart. Doe het maanzaad en het kokos in de pan en bak goudgeel. Schraap alles uit de pan en pureer het met een beetje water met een blender of staafmixer. Zet het apart.
Doe de achtergehouden ui terug in de pan, laat hem warm worden en doe de gember-knoflookpasta erbij. Bak alles in 2-3 minuten goudkleurig. Doe het vlees erbij en bak het al roerend in ca. 4 minuten rondom bruin. Roer zout naar smaak en de specerijen erdoor en verwarm al roerend 1 minuut.
Roer de kokosmelk erdoor met de tamarindepasta en de pasta van ui en maanzaad plus een flinke scheut water. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. De saus moet romig zijn, niet te dik en niet te dun.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Lamscurry uit Maharashtra' is afkomstig uit het kookboek...
De Indiase keuken van Anjum
Anjum Anand
Aan de hand van meer dan 100 eenvoudige maar overheerlijke gerechten neemt Anjum ons mee op een culinaire rondreis door haar betoverend mooie vaderland... lees verder
© Kosmos Uitgevers