Aubergine met chilipeper en granaatappeldressing
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,2
- Bijgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2-3 kleine tot middelgrote aubergines, in de lengte in plakken, of kleintjes gehalveerd en ingesneden
- ¼ theelepel kurkuma
- 1 eetlepel garam masala
- 2 eetlepels olie, plus extra voor invetten
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, heel fijngesneden
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels sherryazijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 1 eetlepel fijngesneden munt
- 2-3 eetlepels granaatappelpitjes
Bereiden
Bestrooi de aubergineplakken met 3-4 theelepels zout, leg ze in een vergiet die op een kom staat en laat 30 minuten staan. Spoel daarna het zout eraf en dep droog.
Doe de kurkuma en garam masala met de olie in een kommetje en roer tot een pasta.
Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg de sjalotten, knoflook, suiker, azijn, chilivlokken en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Roer koriander, munt en granaatappelpitjes erdoor.
Wrijf de aubergineplakken aan beide kanten in met de masalapasta.
Zet de grill aan op de hoogste stand en kwast het grillrooster in met plantaardige olie. Leg de aubergineplakken op het rooster en gril ze 8-9 minuten tot ze aan beide kanten mooie zwarte lijntjes hebben; keer de plakken halverwege om.
Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.
Tip
Door de aubergineplakken vooraf met zout te bestrooien haal je het overtollige vocht eruit, waardoor ze beter te grillen zijn. Wel na het afspoelen goed droogdeppen met keukenpapier.
Kookboek
Het recept 'Aubergine met chilipeper en granaatappeldressing' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek India
Amandip Uppal
In dit 'Basisboek India' maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor... lees verder
© Uitgeverij Becht