Auberginerolletjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 lange aubergines
  • extra vierge olijfolie
  • 4 grote tomaten
  • vers basilicum
  • 2 bollen verse mozzarella

Bereiden

Verwarm de over voor op 200°C.

Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik.

Bak ze aan elke kant goudkleurig in een pan met een beetje olijfolie of gril ze.

Snijd verse tomaten in stukken en kruid ze met zout, olie en verse basilicumblaadjes (of andere verse kruiden naar keuze) en zet ze opzij. Snijd de mozzarella in plakjes.

Neem nu een plakje aubergine en beleg met een deel van het tomatenmengsel (ongeveer 2 lepels, afhankelijk van de grootte van de aubergine). Leg een plakje mozzarella op de tomaten. Rol het geheel op en steek er een prikker doorheen.

Herhaal dit voor alle overgebleven aubergineschijfjes, leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Auberginerolletjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het mediterrane dieet

Wilma van Grinsven-Padberg

De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijna niet voorkomt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!