Eenvoudige gele dahl uit de slowcooker

  • 4 personen
  • 230 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 grote groene pepers, in de lengte gehalveerd
  • 3 cm gemberwortel, grof geraspt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 takje kerrieblaadjes (ongeveer 24 blaadjes)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel zwart mosterdzaad
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 250 g gele linzen (of gele spliterwten)
  • 400 ml kokosmelk light uit blik
  • 2 liter groentebouillon
  • 3 grote handenvol jonge spinazieblaadjes
  • grote handvol koriander, grof gehakt, plus extra blaadjes, om erbij te serveren
  • gebakken uitjes, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm je slowcooker voor tot de hoge stand.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de groene pepers, gember, knoflook en kerrieblaadjes toe en bak ze een minuut mee om ze zachter te maken zonder dat ze verbranden. Roer het komijnzaad, zwarte mosterdzaad, chilipoeder en kurkumapoeder erdoor tot alles goed is gemengd en haal de pan van het vuur.

Schep de inhoud van de koekenpan in de pan van de slowcooker. Voeg de gele linzen, kokosmelk, groentebouillon en flink wat zout en peper toe. Roer goed door, leg het deksel op de pan en kook de dahl 3 uur.

Roer de jonge spinazie en de gehakte koriander door de dahl en leg snel het deksel terug op de pan om te voorkomen dat er te veel warmte verloren gaat. Kook de dahl nog 30 minuten tot de spinazie is geslonken.

Serveer de gele dahl, gegarneerd met de extra korianderblaadjes, in kommen, met de gebakken uitjes ernaast.

Extra benodigd

Slowcooker

Opmerking

'Dahl doet op twee manieren dienst, als een soep of als een stevige maaltijd, en natuurlijk zijn ze alle twee een gezonde keuze. Het lijkt op het eerste gezicht een idiote hoeveelheid vloeistof, maar de linzen lijken net een spons en zullen al het vocht opnemen. Om te onthouden: eventuele restjes zijn buitengewoon lekker als ze opgewarmd geserveerd worden met rijst of platbrood.' - Ross Dobson

Kookboek

Het recept 'Eenvoudige gele dahl uit de slowcooker' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooked healthy

Ross Dobson

De gerechten in 'Slow cooked healthy' zijn niet alleen superlekker, maar vooral ook gezond: voor iedereen mét en zonder een dieetrestrictie, en voor iedereen die nog meer gebruik wil maken van de slowcooker. Meer dan 100 beproefde slowcookrecepten... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Linzen recept tips

Reacties op dit recept

  • JeremyEr staat bij 2 liter bouillon maar dat is een heel waterig soepje geworden. Precies het recept gevolgd. Deze doen we niet weer.

    reageren

  • MarijeHier helaas ook, 2 liter bouillon en kokosmelk, het is heel waterig geworden

    reageren