Uien met tijm en Parmezaanse kaas uit de slowcooker

  • 8 personen
  • 320 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 kleine uien
  • 250 ml schenkroom
  • 100 ml groentebouillon
  • 5 takjes tijm, plus extra om erbij te serveren
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g boter, in klontjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, om erbij te serveren

Bereiden

Pel de uien en kerf met een scherp mes een kruis in de bovenkant van iedere ui. Leg de uien in de slowcooker met de ingekerfde kant naar boven.

Schenk de schenkroom en de groentebouillon over de uien en verdeel de takjes tijm, de knoflook en de boter erover. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Leg het deksel op de pan en kook de uien 5 uur op de lage stand, roer geregeld.

Giet voorzichtig de uien af boven een steelpan. Laat het roommengsel op middelhoog vuur 7 tot 10 minuten inkoken tot de saus dikker is. Schenk de saus over de uien en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer de uien bestrooid met de Parmezaanse kaas en extra tijm, indien gewenst.

Extra benodigd

Slowcooker

Tip

'Serveer deze boterzachte uien als bijgerecht bij geroosterd of gegrild vlees, als je vlees eet, of als onderdeel van een vegetarisch feestmaal.' - Katy Holder

Kookboek

Het recept 'Uien met tijm en Parmezaanse kaas uit de slowcooker' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooked vega

Katy Holder

'Slow cooked vega' geeft je een nieuwe verzameling beproefde slowcookergerechten die geschikt zijn voor zowel vegetariërs als groenteliefhebbers. Tijdens de bereiding gaan er maar weinig voedingsstoffen verloren, waardoor je langzaam gegaarde... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Uien recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!