Gevulde piepkuikens met quinoa en champignons
- 4 personen
- 90 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kop ongekookte quinoa
- 4 eetlepels kokosolie
- ¼ kop pijnboompitten
- 1 kop fijngehakte champignons
- 4 volledige piepkuikens
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Spoel de quinoa grondig en laat uitlekken. Breng 2 koppen water aan de kook in een pan. Voeg de quinoa toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
Neem de quinoa van het vuur en roer er de kokosolie, de pijnboompitten, 1 theelepel zout en de champignons onder met een vork. Laat 5 minuten rusten.
Leg de piepkuikens op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de knoflook en 2 theelepels zout. Vul de piepkuikens met het quinoamengsel. Kruid met zwarte peper.
Zet de bakplaat ca. 55 minuten in de oven of tot de piepkuikens gaar zijn. Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Gevulde piepkuikens met quinoa en champignons' is afkomstig uit het kookboek...
Het metabolismedieet kookboek
Haylie Pomroy
Het kookboek bij Haylie Pomroys bestseller 'Het metabolismedieet. Slank in 28 dagen' herhaalt de basisprincipes en legt uit hoe je je metabolisme kunt stimuleren... lees verder
© WPG / Manteau