Gezonde vol-au-vent

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kipfilet van ca. 200 g
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 g champignons
  • 150 g kippengehakt
  • cayennepeper
  • 1 wortel
  • 5 ml olijfolie
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 ml sojaroom light
  • een snuifje gedroogde dragon
  • 150 g edamamebonen
  • scheutje citroensap

Bereiden

Kook de kipfilet gedurende 20 minuten in de kippenbouillon, hij mag zeker niet meer rauw zijn. Snijd ondertussen de champignons in reepjes, doe ze in een pan en zet deze op een hoog vuur zonder vetstof. Laat ze goed aanbakken.

Kruid het kippengehakt met peper, zout en een beetje cayennepeper. Maak balletjes en voeg ze vervolgens toe aan de pan met champignons. Wanneer de kipfilet gekookt is, haal je deze uit de pan en zet je de bouillon opzij. Pluk de kip in stukjes.

Snijd vervolgens de wortel in kleine stukjes. Stoof deze zachtjes in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg na 5 minuten de balletjes, de champignons en de geplukte kip toe. Meng 250 ml van de bouillon erdoor en laat zachtjes pruttelen.

Los een beetje maïzena op in water en voeg het, samen met de sojaroom toe aan de mengeling. Dankzij de maïzena zal de saus beter binden. Kruid goed af met peper, zout en dragon. Ter afwerking voeg je de edamameboontjes toe met een scheutje citroen. Combineer eventueel met pastinaak- of zoete aardappelfrietjes.

Kookboek

Het recept 'Gezonde vol-au-vent' is afkomstig uit het kookboek...

Bikinibody

Jill Cnudde

In 'Bikinibody' geeft Jill Cnudde je al haar tips & tricks om in 21 dagen naar een gezonder en fitter lichaam te gaan. De recepten zijn overheerlijk en bovendien gemakkelijk te bereiden, de oefeningen kun je easy peasy thuis op een matje doen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!