Brunchplank: roerei, brood met avocado, pannenkoeken met fruit

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • voor het roerei met spek en honing
  • 12 plakjes gerookt buikspek
  • 2 eetlepels honing
  • 10 g gezouten boter
  • 6 eieren
  • voor het brood met avocado
  • ½ kleine komkommer
  • 2 rijpe avocado's
  • 50 g roomkaas
  • het sap van ½ citroen
  • 1 dikke snede meergranenbrood
  • kiemgroente
  • voor de pannenkoeken
  • 190 g tarwebloem
  • 2 snufjes zuiveringszout
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 ml gefermenteerde melk (karnemelk, kefir of labneh)
  • 80 g gezouten boter, gesmolten
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 2 bananen
  • ahornsiroop

Bereiden

Roerei met spek en honing: Verwarm de oven voor op de grillstand (240 °C). Leg de plakjes gerookt buikspek op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk met een kwastje honing over elk plakje en strooi er twee snufjes zwarte peper over. Bak de plakjes 5 minuten in de oven, keer ze om en bak ze nog 2 minuten. Ze moeten mooi gegrild zijn. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Breek de eieren boven de pan en bak ze onder constant roeren. Neem ze van het vuur als ze nog een beetje lobbig zijn. Blijf van het vuur af roeren tot ze gaar zijn. Schep het roerei in een schaal, naast de gegrilde plakjes spek.

Brood met avocado: Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Schil en ontpit de avocado. Prak het vruchtvlees van de avocado met de roomkaas, het citroensap, een snufje zout en een snufje zwarte peper. Schik de avocadopuree op de snede meergranenbrood. Leg de plakjes komkommer en de kiemgroente erop.

Pannenkoeken met banaan en blauwe bessen: Meng de bloem, het zuiveringszout, de gist en de kristalsuiker. Klop de eieren los en meng ze met de gefermenteerde melk en de gesmolten boter. Meng de droge met de vloeibare ingrediënten kort tot een nog wat korrelig beslag. Was de bessen en dep ze droog; pel de bananen en snijd ze in plakjes. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur, giet er een soeplepel beslag in en leg er een paar plakjes banaan of wat blauwe bessen op. Bak dit circa 30 seconden tot het oppervlak belletjes vertoont. Keer de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook 30 seconden. Leg opzij op een bord. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Serveer met blauwe bessen, plakjes banaan en ahornsiroop.

Extra benodigd

Bakpapier, mandoline of kaasschaaf

Variatietip

Ingrediënten die je kunt toevoegen: gekookte ham, gerookte zalm, bladspinazie, comté of gruyère, sinaasappelpartjes, plakjes avocado, schijfjes citroen, versgeperst vruchtensap, thee, koffie.

Kookboek

Het recept 'Brunchplank: roerei, brood met avocado, pannenkoeken met fruit' is afkomstig uit het kookboek...

Van de plank

Sabrina Fauda-Rôle

Brunch, borrel, feestje of buiten in de zomer onder een parasol: verras je gasten met lekkere en bijzondere borrelplanken. 'Van de plank' geeft 30 originele ideeën: serveer een Spaanse plank met pintxos van inktvis, aardappeltortilla's en pan con tomate... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!