Kimchi pancakes

  • 6 stuks
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g kimchi
  • 4 lente-uitjes
  • 60 g bloem
  • snufje witte peper
  • snufje zout
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel sesamolie
  • zonnebloem- of sojaolie
  • voor de saus en opmaak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • chilivlokken (optioneel)
  • 1 Spaanse rode peper
  • 1 norivel

Bereiden

Snijd de kimchi en lente-uitjes in kleine stukjes. Bewaar 1 lente-uitje voor de garnering. Klop de bloem, de witte peper, het zout, de baking soda en de sesamolie met 120 ml water tot een beslag. Voeg de kimchi en lente-ui eraan toe. Verhit een laagje zonnebloem- of sojaolie in een grote koekenpan.

Bak van het beslag 6 kleine pannenkoeken. Bak de pannenkoekjes in 2 tot 3 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze voorzichtig om en voeg nog een beetje olie toe aan de pan. Laat opnieuw in 2 tot 3 minuten krokant bakken.

Roer intussen de sojasaus, 1 eetlepel water, rijstazijn, kristalsuiker, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes tot een dipsaus. Voeg optioneel chili-vlokken toe. Snijd het bewaarde lente-uitje en de Spaanse rode peper in dunne ringetjes. Knip het norivel in reepjes.

Serveer de stukken kimchipannenkoek bestrooid met de lente-ui, chilipeper en nori. Serveer de dipsaus erbij om lekker in te dippen.

Opmerking

Wil je de pannenkoek nog hartiger maken, voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag.

Kookboek

Het recept 'Kimchi pancakes' is afkomstig uit het kookboek...

No Halfway Cooks

Jody Franz & Stan Beaujean

Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!