Okonomiyaki

  • 1 stuks
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 2 eetlepels panko
  • 1 theelepel dashipoeder (of ½ visbouillonblokje)
  • 1 ei
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 200 g witte kool, fijngesneden
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • voor de topping
  • lente-ui, in dunne ringetjes
  • bonitovlokken (optioneel)
  • kewpie mayonaise
  • okonomisaus

Bereiden

Meng de bloem met de panko in een beslagkom. Los het dashipoeder op in 75 ml heet water en voeg al roerend toe aan de bloem. Meng als laatste het ei, de sojasaus en de sesamolie door het beslag. Schep de kool erdoorheen tot alle kool met het beslag gemengd is.

Verwarm een koekenpan of skillet op middelhoog vuur met een beetje olie. Verdeel het beslag over de pan en verdeel de plakjes ontbijtspek over de bovenkant. Laat 5 minuten bakken, draai om en laat opnieuw 5 minuten bakken tot de pannenkoek goudbruin is. Serveer met de toppings.

Opmerking

Okonomiyaki betekent 'gegrild, zoals je wilt'. In Japan wordt dit gerecht vaak gemaakt met nagaimo (Chinese yam), maar dit is in Nederland niet goed verkrijgbaar. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb een recept te maken zonder nagaimo.

Kookboek

Het recept 'Okonomiyaki' is afkomstig uit het kookboek...

Pannenkoek & co

Aniek Keijsers

Met 'Pannenkoek & co' stap je in de wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini's en meer. Niet alleen in Nederland populair maar wereldwijd zeer geliefd: Franse crêpes, Kaiserschmarrn uit Beieren, American pancakes, hotteok uit Zuid-Korea... lees verder

© Good Cook. Beeld: Aniek Keijsers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!