Pannenkoeken met runderreepjes
- 8 stuks
- 45 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 380 kcal
- 24 g eiwit
- 13 g vet
- 42 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel sambal oelek
- 400 g bieflapjes, in flinterdunne plakjes
- 1 pak meergranen pannenkoekmix
- 2 eieren
- 1 liter melk
- 50 g boter
- 2 eetlepels roerbakolie
- 4 tomaten, zonder zaadjes en in reepjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
Bereiden
Roer in een kom de sojasaus, oestersaus en sambal door elkaar. Schep de bieflapjes erdoor en laat ze ca. 20 minuten marineren.
Klop in een kom de pannenkoekmix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een koeken pan en laat beslag over de panbodem uitvloeien. Bak tot de bovenkant droog is, keer de pannenkoek en bak de onderkant goudbruin. Bak zo nog 7 pannenkoeken en houd ze warm.
Verhit de roerbakolie in een wok en bak het vlees al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Schep de tomaat en uienringetjes erdoor en bak het geheel nog ca. 1 minuut. Schep de koriander erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep het vlees op de pannenkoeken en klap ze dubbel. Lekker met wortelsalade.
Bron
Het recept 'Pannenkoeken met runderreepjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: A. Zhuravleva | Shutterstock.com