
Snelle bananenpannenkoek
- 1 stuks
- 10 min
- waardering 6,3
- Ontbijt
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan (hoe bruiner, hoe beter)
- 1 ei
- 2 eetlepels havermout
- 1 theelepel kokosolie (of roomboter)
- ahornsiroop of maple syrup
- 1 handje blauwe bessen
Bereiden
Knijp de banaan in zijn schil alvast een beetje fijn, dat maakt het prakken straks makkelijker. Kluts het ei in een bakje samen met de havermout. Pel de banaan en voeg eraan toe. Roer het geheel goed door tot een smeuïge substantie; een paar stukjes in het beslag is niet erg.
Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden en voeg de kokosolie toe. Als de olie heet is, mag het beslag erbij. Het wordt een dikke pannenkoek, dus het beslag hoeft niet de gehele bodem te bedekken. Zet het vuur laag en bak de pannenkoek in ca. 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de siroop en strooi er een handje blauwe bessen over. Eet smakelijk!
Kookboek
Het recept 'Snelle bananenpannenkoek' is afkomstig uit het kookboek...

Het boek van Jet
Jet van Nieuwkerk
In 'Het boek van Jet' geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen... lees verder
© Uitgeverij Carrera