Snelle bananenpannenkoek

  • 1 stuks
  • 10 min
  • waardering 6,3
  • Ontbijt
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan (hoe bruiner, hoe beter)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 theelepel kokosolie (of roomboter)
  • ahornsiroop of maple syrup
  • 1 handje blauwe bessen

Bereiden

Knijp de banaan in zijn schil alvast een beetje fijn, dat maakt het prakken straks makkelijker. Kluts het ei in een bakje samen met de havermout. Pel de banaan en voeg eraan toe. Roer het geheel goed door tot een smeuïge substantie; een paar stukjes in het beslag is niet erg.

Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden en voeg de kokosolie toe. Als de olie heet is, mag het beslag erbij. Het wordt een dikke pannenkoek, dus het beslag hoeft niet de gehele bodem te bedekken. Zet het vuur laag en bak de pannenkoek in ca. 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de siroop en strooi er een handje blauwe bessen over. Eet smakelijk!

Kookboek

Het recept 'Snelle bananenpannenkoek' is afkomstig uit het kookboek...

Het boek van Jet

Jet van Nieuwkerk

In 'Het boek van Jet' geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • KarinLeuk idee maar het recept werkt niet in deze verhouding. Helaas is de structuur niet ok en bakt hij aan. Onmogelijk om op tijd om te draaien.

    reageren