Meloensalade met mozzarella en rucola

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 cavaillon meloen
  • 300 g watermeloen
  • 200 g rucola
  • 350 g mozzarellabolletjes
  • 150 g viande grison of gerookt vlees
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels balsamicoazijn, wit

Bereiden

Schep met een parisiennelepel kleine balletjes uit de cavaillon en de watermeloen.

Maak een vinaigrette met de olie, de mosterd, de honing en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rucola over een saladekom. Leg er de balletjes meloen, watermeloen en mozzarella bij. Verdeel er het vlees over. Besprenkel met vinaigrette en werk af met extra peper en zout.

Kookboek

Het recept 'Meloensalade met mozzarella en rucola' is afkomstig uit het kookboek...

Brunch

diverse auteurs

In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meloensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!