Tajine van köfte met eieren
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 10 g verse koriander
- 20 g peterselie
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 snufjes cayennepeper
- 1-3 eetlepels olijfolie (plus 2-3eetlepels om je handen in te vetten)
- 50 g boter
- 8 eieren
Bereiden
Trek de bladen van de steeltjes koriander en peterselie. Spoel ze onder de koude kraan en dep ze droog. Stapel de bladen op elkaar en rol ze op. Snijd ze in de lengte in heel fijne reepjes.
Doe het rundergehakt in een grote kom en schep er de gesnipperde ui, kruiden, specerijen, ¼ theelepel peper en 1 theelepel zout door. Kneed lichtjes en voeg zoveel olie toe dat het mengsel soepel genoeg wordt om er mooie balletjes van te draaien.
Doe wat olie in een kom en gebruik de olie om je handen in te vetten. Maak kleine balletjes köfte door het gehaktmengsel tussen je geoliede handpalmen te draaien.
Verhit de boter in een grote koekenpan op hoog vuur en bak er de köfte rondom goudbruin in.
Breek de eieren voorzichtig tussen de köfte in en bak ze tot het wit net gestold is (de dooiers moeten zacht blijven). Bestrooi alles met een beetje cayennepeper en wat zout en dien op.
Kookboek
Het recept 'Tajine van köfte met eieren' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines en couscous
Marianne Magnier-Moreno
Ontdek de lekkerste recepten voor tajines en couscous. Van de klassieke maar altijd overheerlijke tajine van lamsvlees met pruimedanten en de couscous... lees verder
© Good Cook