Vegetarische chili met zwarte bonen en kidneybonen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 wortels, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 600 g passata (tomatensaus)
  • 50 g tomatenpuree
  • 2 blikken à 400 g zwarte bonen
  • 1 blik à 400 g rode kidneybonen
  • 1 jalapeñopeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 theelepel chilivlokken (of meer als je van extra pittig houdt)
  • zilvervliesrijst, voor erbij

Bereiden

Doe de wortels en knoflook in een grote steelpan. Doe de passata, tomatenpuree, alle bonen, de jalapeñopeper en de chilivlokken erbij, en zout en peper naar smaak.

Kook de chili ongeveer 10 minuten onder goed roeren, tot hij lekker warm is en alles goed door elkaar is gemengd.

Serveer de chili met zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Tip

Maak een paar extra porties en vries die in. Zo heb je altijd een heerlijke, vullende maaltijd als je geen tijd hebt om te koken.

Opmerking

'Dit is een van de simpelste en meest voedzame recepten in het boek. Je maakt het in 10 minuten en het is heerlijk vullend en verwarmend. Ik eet dit vaak in de winter. Het is ook een perfecte maaltijd als je voor veel mensen gaat koken, want het is niet ingewikkelder om voor twaalf man te maken dan voor twee. Je hoeft bijna niets te snijden en dus ook geen uren in de keuken te staan!' - Ella Woodward

Kookboek

Het recept 'Vegetarische chili met zwarte bonen en kidneybonen' is afkomstig uit het kookboek...

Deliciously Ella

Ella Woodward

Gezond en lekker eten maakt gelukkig! In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een zeldzame ziekte. Omdat medicijnen niet hielpen, veranderde zij haar... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chili con carne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!