Gehaktballetjes in bouillon

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 400 g gehakt
  • 2 lange rode paprika's
  • olijfolie
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 lente-uitjes

Bereiden

Meng de knoflook, de gember en de koriander onder het gehakt en kruid met flink wat peper en een beetje zout. Rol balletjes van het gehakt.

Snijd de rode paprika's in dunne ringetjes en stoof ze gaar in flink wat olijfolie. Voeg 600 ml water en de sojasaus toe. Kruid met peper. Proef eerst voor je eventueel zout toevoegt, want sojasaus is al zout. Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. Laat rustig koken tot het gehakt gaar is.

Snijd intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon.

Kookboek

Het recept 'Gehaktballetjes in bouillon' is afkomstig uit het kookboek...

Puur eten 2

Pascale Naessens

De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Gehaktballetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!