Franse keukenklassiekers

In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. De bekende kok Manfred Meeuwig gebruikte in 2010 een vergeten kookschriftje met 'Recettes pour bien vivre' als basis voor de smakelijkste gerechten en vulde ze aan met de lekkerste klassiekers van de cuisine ménagère: dit zijn gerechten die je graag maakt omdat ze rijk van smaak zijn, puur en niet aangetast door moderne toevoegingen. Dit boek is een ode aan de keuken die ook in Frankrijk vaak niet meer te vinden is. Een op en top Frans kookboek voor thuis, vol makkelijk te bereiden recepten, waarmee je de sfeer en kwaliteit van het goede leven in huis haalt. En verleidelijk lekker. Bon appétit!
AuteurManfred Meeuwig
UitgeverijTerra Lannoo
- Hardcover
- 224 pagina's
- ISBN 9789089896254
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Prei met mosterdvinaigrette
Vegetarisch, 25 min 8,0
-
Gehaktballen met snijbiet (caillettes)
Vlees, 50 min 8,0
-
Courgettetaart met geitenkaas
Vegetarisch, 60 min 8,0
-
Kalfsragout met morilles (blanquette de veau)
Vlees, 90 min 8,0
-
Gevulde groene kool (choux farci)
Vlees, 90 min 8,0
Alle Kookboeken over de Franse keuken
-
De bijbel van de Franse keuken
Alain Caron
Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. 'De bijbel van de Franse keuken' is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen... bekijk 'De bijbel van de Franse keuken'
-
Het Franse kookatelier
Marjorie Taylor & Kendall Smith Franchini
'Het Franse kookatelier' is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier... bekijk 'Het Franse kookatelier'
-
Quiche & hartige taart
Marion Flipo
We kennen allemaal de klassieke quiche Lorraine. Maar er zijn nog zoveel meer varianten op deze hartige taart te bedenken. Het idee is eenvoudig; maak een deegbodem, al dan niet met kruiden, en vul de taart met je favoriete ingrediënten... bekijk 'Quiche & hartige taart'
-
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak is een som van de juiste technieken... bekijk 'Tarte Tatin'
-
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt omdat ze rijk van smaak zijn, puur en niet aangetast... bekijk 'Franse keukenklassiekers'
-
Tartaar van het mes
Jean-Guillaume Dufour
Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons, dat gespecialiseerd is in tartaargerechten... bekijk 'Tartaar van het mes'
-
Mijn Franse Keuken
Rachel Khoo
Rachel Khoo gaat in 'Mijn Franse Keuken' op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek 'Chez Rachel' kookte ze nog in het kleinste keukentje van Parijs. Nu trekt ze langs Franse... bekijk 'Mijn Franse Keuken'
-
Een tafel in de zon
Petra Vandewouer
Petra Vandewouer woont al jaren in de Drôme Provençale, waar ze inspiratie opdoet voor lekkere mediterrane gerechten. Met heerlijk verse producten van de streek creëert ze onweerstaanbare... bekijk 'Een tafel in de zon'
-
La cuisine d'Angélique
Angélique Deckers
Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische ingrediënten en kruiden. Van het aperitief tot het... bekijk 'La cuisine d'Angélique'
-
Tartes Tatin, zoet & hartig
Bérengère Abraham
Recepten voor tartes Tatin, zoet of hartig, de een nog lekkerder dan de andere. Proef weer eens de klassieke variant met appel of ga voor een Tatin met peer en chocolade, geef je... bekijk 'Tartes Tatin, zoet & hartig'