Joie de Vivre

Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer (fotograaf), Babs Assink (journalist) en Janine Smits (stylist) tien topchefs om - op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 - ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo ontstonden, en die door Sacha prachtig werden gefotografeerd, zijn ook door thuiskoks goed te maken. De drie hartsvriendinnen houden van het Franse leven en brengen geregeld samen tijd door in Janines oude huis in de Bourgogne. Koken, lekker eten en goede gesprekken spelen daarbij altijd een belangrijke rol. Het lifestyle kookboek Joie de Vivre is hun ode, en die van de tien chefs, aan de Franse keuken.
AuteurSacha de Boer & Babs Assink
UitgeverijUitgeverij Terra
- Hardcover
- 236 pagina's
- ISBN 9789089898234
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Gestoofd draadjesvlees met mosterdmayonaise-espuma van Wout Bru
Vlees, 180 min 8,0
-
Uiensoep en croûte van Seppe Nobels
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Verse ansjovis op toast van Jean Beddington
Vis, 15 min 8,0
Alle Kookboeken van Uitgeverij Terra
-
Vega Blauw
Joke Boon
'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken... bekijk 'Vega Blauw'
-
Het grote groenteboek
Alice Hart
In haar nieuwe boek 'Het grote groenteboek' deelt bestsellerauteur Alice Hart meer dan 80 recepten met groenten in de hoofdrol: eenvoudige recepten voor hobbykoks, die groots zijn van smaak. Met tips voor de voorbereiding, inclusief een... bekijk 'Het grote groenteboek'
-
Colorful Food
Sharon de Miranda
Sharon de Miranda combineert in haar recepten diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken. 'Colorful Food' is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd... bekijk 'Colorful Food'
-
Vegan op de plank
Kate Kasbee
Kleurrijk, verleidelijk, uitnodigend, feestelijk en serieus lekker, zo mag je de vijftig serveerplanken in 'Vegan op de plank' gerust noemen; niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook prachtig om te zien! Deze planken zorgen altijd voor blije gezichten en... bekijk 'Vegan op de plank'
-
Fruit plukken
Matthias Kleingeld & Rickard Walraven
Elke fruitsoort heeft zijn eigen specifieke smaak en karakter. Matthias Kleingeld en Richard Walraven beschrijven ruim 20 fruitsoorten die het in Nederland en België goed doen. Ze geven meer dan 60 recepten met fruit. Probeer bijvoorbeeld de... bekijk 'Fruit plukken'
-
Vegetalia
Luna Trapani
De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani laat in 'Vegetalia' zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze 100 nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle... bekijk 'Vegetalia'
-
Wildoogst
Elsje Bruijnesteijn
Verse wilde planten zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In 'Wildoogst' laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten... bekijk 'Wildoogst'
-
De meisjes van de moestuin
Amber Carchedi & Reny Muller
Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker... bekijk 'De meisjes van de moestuin'
-
Boekoe Kita - midprice editie
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... bekijk 'Boekoe Kita - midprice editie'
-
Veganista
Luna Trapani
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu... bekijk 'Veganista'