Het Franse kookatelier

'Het Franse kookatelier' is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het gaat over het leven van moeder en dochter in een charmant Frans dorp, en hun relatie met de mensen in de regio: van bakkers tot wijnboeren. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier. Van madeleines en escargots tot coq au vin, vis, salades en stoofgerechten; en van chocolademousseline tot allerhande soorten verfijnd gebak. Met meer dan 200 prachtige foto's van zowel gerechten als de omgeving is dit een fantastische bron voor de Franse keuken. De gerechten zijn geordend in seizoensmenu's en per gang. Stap-voor-stapfotografie laat zien hoe je brood maakt, gebak, soufflé, lamsvlees en andere belangrijke Franse kooktechnieken. Met verhalen van boeren, slagers, bijenhouders, wijnmakers en kaasproducenten.

AuteurMarjorie Taylor & Kendall Smith Franchini

UitgeverijUnieboek | Het Spectrum

  • Hardcover
  • 400 pagina's
  • ISBN 9789000361229

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Franse keuken