De smaken van Italië

'De smaken van Italië' is een bekroonde klassieker. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende én het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken. Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in privékeukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in 'De smaken van Italië' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel.

AuteurClaudia Roden

UitgeverijFontaine Uitgevers

  • Hardcover
  • 432 pagina's
  • ISBN 9789059566279

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Italiaanse keuken