Zonder fratsen

'Ik ben een enthousiaste thuiskok die elke dag gewoon lekker en verantwoord wil eten, maar zonder gedoe. Dit is dan ook een doe-maar-gewoon-eet-boek eigenlijk, zonder fratsen. Verwacht dus geen hemelbestormende inzichten teneinde eeuwig jong, fit en strak te blijven. Wel een hart onder de riem door te laten zien dat elke dag lekker en verantwoord eten helemaal niet zo ingewikkeld is. Dat kan en wil je er niet bij hebben, naast je gezin, je werk en een sociaal leven. Dus inclusief pasta, aardappelen en brood. Inderdaad, het trio dat naar het vagevuur is verbannen. Want kom op zeg, nooit meer een kruimige pieper of beetgaar krieltje?! Een lekker pastaatje of goed belegde sandwich?! Een glas wijn of een lekkere toet toe? Gewoon lekker en gezond eten zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods, die van eten een heilig moeten maken en van ons slaven van dieetgoeroes. Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Laat je gezonde verstand je goeroe zijn. Meer heb je niet nodig.' - Anita Witzier

AuteurAnita Witzier

UitgeverijCarrera Culinair

  • Hardcover
  • 208 pagina's
  • ISBN 9789048846177

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Carrera Uitgevers

  • De chef die je wilt zijn

    Andy Baraghani

    In 'De chef die je wilt zijn' laat Andy Baraghani je in 120 recepten zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen - en daarmee de chef wordt die je wilt zijn. In dit kookboek vindt iedere thuiskok recepten die tot het vaste repertoire gaan behoren... bekijk 'De chef die je wilt zijn'

  • Java

    Maureen Tan

    In 'Java' duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen... bekijk 'Java'

  • That Sounds So Good

    Carla Lalli Music

    Met 'That Sounds So Good' is iedere dag lekker eten nooit meer een opgave, hoe druk je het soms ook hebt. De truc is om je repertoire zo uit te breiden dat je altijd genoeg inspiratie hebt voor precies dat moment van de week: van drukke werkdagen tot aan... bekijk 'That Sounds So Good'

  • Masterclass BBQ

    Julius Jaspers

    In 'Masterclass BBQ' laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek... bekijk 'Masterclass BBQ'

  • De vega atlas

    Isabel Boerdam

    In 'De vega atlas' laat Isabel Boerdam je in meer dan 160 toegankelijke recepten zien hoe divers de vega(n) keuken is, waar dan ook ter wereld. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens... bekijk 'De vega atlas'

  • Veganbijbel

    Tessa Moorman (The Green Happiness)

    Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in 'Veganbijbel' de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes... bekijk 'Veganbijbel'

  • Sausbijbel

    Julius Jaspers

    Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... bekijk 'Sausbijbel'

  • Altijd zondag

    Wil Demandt

    Tot op de dag van vandaag is Wil Demandt bezig met koken, eten en lezen en schrijven over eten. In 'Altijd zondag' heeft hij, onder redactie van Jonah Freud, voor eens en voor altijd zijn onnavolgbare nalatenschap opgetekend... bekijk 'Altijd zondag'

  • De Bakatlas

    Rutger van den Broek

    In 'De Bakatlas' laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts... bekijk 'De Bakatlas'

  • Koolhydraatarme bijbel

    Janneke Vreugdenhil

    'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame... bekijk 'Koolhydraatarme bijbel'