Azië

Modern, levendig, simpel eten met alledaagse ingrediënten, maar met een Oosterse twist. Dat is waar 'Azië', het nieuwe boek van bestsellerauteur Meera Sodha om draait. 'Azië' is een must-have, of je nu vegan of vegetariër bent of gewoon lekkerder plantaardig voedsel wilt eten. De verbluffende nieuwe receptenselectie van Meera Sodha, geïnspireerd op haar 'New Vegan' Guardian-column, bevat ook tal van gloednieuwe recepten van de verschillende Aziatische keukens. Er zijn noedels, curry's, rijstgerechten, tofu, salades, bijgerechten en snoepjes, allemaal verrassend eenvoudig te maken en boordevol spannende smaken. 'Azië' neemt je mee van India naar Indonesië, van Singapore naar Japan, via China, Thailand en Vietnam, en laat je zien hoe je een snijbietaardappel- en kokoscurry en een Zweedse laksa kunt maken; hoe Kimchi-pannenkoeken, heerlijke zuivelvrije zwarte dahl en chili-tofu te maken. Er zijn zoete aardappel momo's voor snacks en onverwachte desserts zoals gezouten miso brownies en een no-churn Vietnamees koffie-ijs. En dat alles verpakt in een verbluffend mooi boek met prachtige fotografie en kleurrijke illustraties.
AuteurMeera Sodha
UitgeverijFontaine Uitgevers
- Hardcover
- 304 pagina's
- ISBN 9789059569775
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Pad thai met paarse broccolini en pindasaus
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Pho met shiitake en krokante prei
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Voorjaarspilav met asperges, venkel en doperwten
Vegetarisch, 50 min 8,0
Alle Kookboeken van Fontaine Uitgevers
-
Haniyé
Matay de Mayee
Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in 'Haniyé', Aramees voor 'eet smakelijk'... bekijk 'Haniyé'
-
Zin in salade
Bibi Loomans
Bibi Loomans laat je zien dat een salade hét gerecht bij uitstek is om creatief mee te zijn. Daag jezelf uit en kijk eens goed wat er nog in de koelkast en voorraadkast ligt. Van een goede salade blijf je dooreten, zoals bij een zak zoutjes op een statafel... bekijk 'Zin in salade'
-
BBQ-tijd
Susan Aretz
Wat Susan Aretz betreft is het hoog tijd dat ook een vrouw laat zien hoe lekker het is om te koken op de barbecue en dat er meer is dan de barbecue mythe van grote stoere mannen, rook en vuur. In haar 'BBQ-tijd' vind je dan ook een keur aan... bekijk 'BBQ-tijd'
-
Vega zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Op veler verzoek komt Karin Luiten eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend... bekijk 'Vega zónder pakjes & zakjes'
-
Groots grillen op de gas-bbq
Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek nemen je mee op een kookexpeditie met je eigen gas-BBQ. Leer grote stukken vlees te bereiden en maak slim gebruik van temperatuurzones door bijvoorbeeld een druipschaal of gietijzeren pan in te zetten... bekijk 'Groots grillen op de gas-bbq'
-
Wereldse smaakmakers
Pascal Jalhay
In 'Wereldse smaakmakers' neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens zijn vele reizen - van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal - heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld... bekijk 'Wereldse smaakmakers'
-
Eén Pan, Plaat, Planeet
Anna Jones
In 'Eén Pan, Plaat, Planeet' laat Anna Jones je zien hoe je gerechten maakt die goed zijn voor jou, je portemonnee en voor de planeet. Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken met ruim 150 recepten voor eenpansmaaltijden en supersnelle... bekijk 'Eén Pan, Plaat, Planeet'
-
De vier seizoenen van Vogel
Sanne Vogel
Het boek 'De vier seizoenen van Vogel' is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Vogel het ideale eten is: op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal... bekijk 'De vier seizoenen van Vogel'
-
Veggies & Fish
Bart van Olphen
Tijdens zijn talloze visreizen heeft culinair visexpert Bart van Olphen zich laten inspireren door keukens van dichtbij en van verder weg. In 'Veggies & Fish' laat hij zien hoe je op een leuke en goede manier met vis kunt koken, met groenten als ster van de show... bekijk 'Veggies & Fish'
-
Made at home
Giorgio Locatelli
In 'Made at home' deelt de beroemde Italiaanse chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten nu ook met jou, en schrijft hij uitgebreid over zijn vrouw, kinderen en andere familieleden, alsof hij een dierbare oom is die bij je thuis aan de keukentafel... bekijk 'Made at home'