Azië

Modern, levendig, simpel eten met alledaagse ingrediënten, maar met een Oosterse twist. Dat is waar 'Azië', het nieuwe boek van bestsellerauteur Meera Sodha om draait. 'Azië' is een must-have, of je nu vegan of vegetariër bent of gewoon lekkerder plantaardig voedsel wilt eten. De verbluffende nieuwe receptenselectie van Meera Sodha, geïnspireerd op haar 'New Vegan' Guardian-column, bevat ook tal van gloednieuwe recepten van de verschillende Aziatische keukens. Er zijn noedels, curry's, rijstgerechten, tofu, salades, bijgerechten en snoepjes, allemaal verrassend eenvoudig te maken en boordevol spannende smaken. 'Azië' neemt je mee van India naar Indonesië, van Singapore naar Japan, via China, Thailand en Vietnam, en laat je zien hoe je een snijbietaardappel- en kokoscurry en een Zweedse laksa kunt maken; hoe Kimchi-pannenkoeken, heerlijke zuivelvrije zwarte dahl en chili-tofu te maken. Er zijn zoete aardappel momo's voor snacks en onverwachte desserts zoals gezouten miso brownies en een no-churn Vietnamees koffie-ijs. En dat alles verpakt in een verbluffend mooi boek met prachtige fotografie en kleurrijke illustraties.

AuteurMeera Sodha

UitgeverijFontaine Uitgevers

  • Hardcover
  • 304 pagina's
  • ISBN 9789059569775

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Fontaine Uitgevers

  • Mooi mediterraan

    Jansen & Jansen

    Janine en Annemieke Jansen zijn al heel wat jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke Mediterrane levensstijl: afwisselend eten met veel vis, groenten en noten, eenvoudig en toch lekker. Op een heldere manier geven ze... bekijk 'Mooi mediterraan'

  • Over inpakken

    Meneer Wateetons & René Zanderink

    In 'Over inpakken' leren Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten je zien hoe je aroma's en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in leem... bekijk 'Over inpakken'

  • Modern vegetarisch

    Anna Jones

    Anna Jones geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten, met recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Met recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt - verschillende granen... bekijk 'Modern vegetarisch'

  • Arabesque

    Claudia Roden

    Claudia Roden keert in 'Arabesque' terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw... bekijk 'Arabesque'

  • Vis voor beginners

    Mirjam van der Rijst

    In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij... bekijk 'Vis voor beginners'

  • Greenfeast

    Nigel Slater

    In 'Greenfeast' deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de groenterecepten voor de lente en de zomer voor gerechten die hij aan het einde van de dag op tafel zet. Met meer dan 110 eenvoudige, prachtige seizoensgebonden recepten... bekijk 'Greenfeast'

  • Bish bash bosh!

    Henry Firth & Ian Theasby

    Het is de missie van BOSH! om iedereen te helpen om heerlijke maaltijden te maken zonder vlees of zuivel. Geheel plantaardig. Curry jalfrezi, briljante burgers, superverse salades, decadente desserts - in 'Bish bash bosh!' vind je al je favoriete gerechten... bekijk 'Bish bash bosh!'

  • Azië

    Meera Sodha

    Modern, levendig, simpel eten met alledaagse ingrediënten, maar met een Oosterse twist. Dat is waar 'Azië' om draait. 'Azië' neemt je mee van India naar Indonesië, van Singapore naar Japan, via China, Thailand en Vietnam, en laat je zien hoe je een... bekijk 'Azië'

  • De smaken van Italië

    Claudia Roden

    De gerechten in 'De smaken van Italië' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel... bekijk 'De smaken van Italië'

  • De smaken van Spanje

    Claudia Roden

    'De smaken van Spanje' is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze... bekijk 'De smaken van Spanje'