Sambal Shiok

'Sambal Shiok' neemt je mee naar een van de meest gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië. Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië. Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes. Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als kokospudding met gezouten karamel en banaan. 'Sambal Shiok' is ingedeeld op streetfood, snacks en typische maaltijden voor thuis en sluit af met zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide informatie over de voorraadkast en waar je de ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.

AuteurMandy Yin

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 256 pagina's
  • ISBN 9789461432681

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Het plezier van écht goed koken

    Alice Zaslavsky

    In 'Het plezier van écht goed koken' laat Alice Zaslavsky je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten... bekijk 'Het plezier van écht goed koken'

  • Carpati

    Irina Georgescu

    Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden... bekijk 'Carpati'

  • Parsi

    Farokh Talati

    De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond... bekijk 'Parsi'

  • BAK!

    Paul Hollywood

    In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... bekijk 'BAK!'

  • no waste GROENTEN

    Sophie Gordon

    Met 'no waste GROENTEN' krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips... bekijk 'no waste GROENTEN'

  • Chinese-ish

    Rosheen Kaul & Joanna Hu

    Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten... bekijk 'Chinese-ish'

  • Wok!

    Jeremy Pang

    In 'Wok!' lees je alles over diverse roerbaktechnieken, krijg je meer inzicht in de balans in texturen van verschillende ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis met de ‘wokklok’, een handig instrument om ingrediënten in de juiste volgorde... bekijk 'Wok!'

  • Persiana elke dag

    Sabrina Ghayour

    In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... bekijk 'Persiana elke dag'

  • Klein Korea

    Billy Law

    Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid... bekijk 'Klein Korea'

  • Salade Freak

    Jess Damuck

    Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... bekijk 'Salade Freak'