Suqar

Na het succes van 'Vegarabia' komen Greg en Lucy Malouf met een nieuw kookboek over de Midden- Oosterse keuken, ditmaal boordevol zoet: 'Suqar'. 'Suqar' (Arabisch voor 'suiker') bevat meer dan 100 zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten, variërend van pudding en gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Alhoewel zoet een grote rol speelt bij de Midden-Oosterse bevolking, zien zij zoet niet enkel als dessert, maar wordt het gegeten bij het ontbijt, de koffie, tussen maaltijden door en tijdens feestdagen. Hierdoor is het repertoire enorm en Greg en Lucy Malouf weten deze rijke, traditionele smaken als geen ander te transformeren naar moderne recepten waarbij het water je in de mond loopt. Van ananas met vijfkruiden & saffraanijs, crème brûlee van bloedsinaasappel en kardemomcake tot gesuikerde rozenblaadjes, cheesecake van labneh met citrus en Perzische boterfudge. Kortom, 'Suqar' mag bij bakfanaten, zoetekauwen én liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken niet ontbreken.

AuteurGreg Malouf & Lucy Malouf

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 256 pagina's
  • ISBN 9789461432018

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Vegan Pasta

    Brianna Claxton

    Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta... bekijk 'Vegan Pasta'

  • Moro thuis

    Sam & Sam Clark

    Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro... bekijk 'Moro thuis'

  • Het plezier van écht goed koken

    Alice Zaslavsky

    In 'Het plezier van écht goed koken' laat Alice Zaslavsky je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten... bekijk 'Het plezier van écht goed koken'

  • Carpati

    Irina Georgescu

    Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden... bekijk 'Carpati'

  • Parsi

    Farokh Talati

    De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond... bekijk 'Parsi'

  • BAK!

    Paul Hollywood

    In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... bekijk 'BAK!'

  • no waste GROENTEN

    Sophie Gordon

    Met 'no waste GROENTEN' krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips... bekijk 'no waste GROENTEN'

  • Chinese-ish

    Rosheen Kaul & Joanna Hu

    Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten... bekijk 'Chinese-ish'

  • Wok!

    Jeremy Pang

    In 'Wok!' lees je alles over diverse roerbaktechnieken, krijg je meer inzicht in de balans in texturen van verschillende ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis met de ‘wokklok’, een handig instrument om ingrediënten in de juiste volgorde... bekijk 'Wok!'

  • Persiana elke dag

    Sabrina Ghayour

    In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... bekijk 'Persiana elke dag'