Vegan JapanEasy

Bij de Japanse keuken denkt men al snel aan tonijn, vlees van het Wagyu-rund, yakitori en sushi met zalm of andere vis. Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken, laat zien dat de Japanse keuken in de basis veel plantaardige gerechten kent en dat vegetarische recepten makkelijk te transformeren zijn naar plantaardig door één of twee ingrediënten te vervangen. Ontdek de veelzijdigheid van de veganistische Japanse keuken met 'Vegan JapanEasy': een bord bomvol umami! Begin bij de basis en leg een goede voorraadkast aan en maak zelf veganistische Japanse mayonaise. Gebruik essentiële smaakmakers als paddenstoelen, miso, dashi, tofu en meer voor de overheerlijkste lichte snacks, ramen, noedel- en rijstgerechten. Maak gyoza met een vulling van kimchi en tofu of van paddenstoelen met bamboescheuten. Serveer ramen met dashi, groenten, paddenstoelen en gebakken tofu of maak je eigen Japanse pickles. Proost met een mojito van sake met watermeloen en geniet van de veganistische Japanse keuken.

AuteurTim Anderson

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 208 pagina's
  • ISBN 9789461432483

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Het plezier van écht goed koken

    Alice Zaslavsky

    In 'Het plezier van écht goed koken' laat Alice Zaslavsky je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten... bekijk 'Het plezier van écht goed koken'

  • Carpati

    Irina Georgescu

    Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden... bekijk 'Carpati'

  • Parsi

    Farokh Talati

    De keuken van de Parsi laat zich het best omschrijven als een fusionkeuken: vluchtelingen (Zoroastrianen) uit het voormalige Perzië vestigden zich in de 8e eeuw in het westen van India waardoor een rijke culinaire interactie ontstond... bekijk 'Parsi'

  • BAK!

    Paul Hollywood

    In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... bekijk 'BAK!'

  • no waste GROENTEN

    Sophie Gordon

    Met 'no waste GROENTEN' krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips... bekijk 'no waste GROENTEN'

  • Chinese-ish

    Rosheen Kaul & Joanna Hu

    Chef-kok Rosheen Kaul en illustrator Joanna Hu zijn in China geboren maar groeiden in Australië op. 'Chinese-ish' is een ode aan de samensmelting van cultuur en identiteit en biedt een schat aan niet-authentieke gerechten... bekijk 'Chinese-ish'

  • Wok!

    Jeremy Pang

    In 'Wok!' lees je alles over diverse roerbaktechnieken, krijg je meer inzicht in de balans in texturen van verschillende ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis met de ‘wokklok’, een handig instrument om ingrediënten in de juiste volgorde... bekijk 'Wok!'

  • Persiana elke dag

    Sabrina Ghayour

    In 'Persiana elke dag' laat Sabrina Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. 'Persiana elke dag' biedt smaakvolle groentegerechten, snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer... bekijk 'Persiana elke dag'

  • Klein Korea

    Billy Law

    Met 'Klein Korea' heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi (gemarineerd rundvlees) maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid... bekijk 'Klein Korea'

  • Salade Freak

    Jess Damuck

    Van salades kunnen we nooit genoeg krijgen. Fris of spicy, licht of vullend, als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Van groene lentesalades tot en met salades met stevige ingrediënten in de winter. 'Salade Freak' biedt originele salades, ingedeeld op het seizoen... bekijk 'Salade Freak'