Aardappelwaaiers met kaas en truffelolie uit de oven

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 7,1
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 vastkokende aardappelen
  • truffelolie
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 100 g pittig belegen kaas, in plakken

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de aardappels goed schoon. Snijd ze in schijfjes, maar snijd ze net niet helemaal door, zodat ze aan de onderkant nog vast blijven zitten. Leg ze tijdens het snijden op een lepel, zo voorkom je dat je ze te ver insnijdt.

Roer een klein beetje truffelolie door de olijfolie met zout en versgemalen peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel, ook tussen de schijfjes.

Steek plakjes kaas in de inkepingen. Zet ze in een ingevette ovenschaal en laat ze ca. 45 minuten in de oven gaar worden.

Kookboek

Het recept 'Aardappelwaaiers met kaas en truffelolie uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Wat maak je Menu weer?

Jennifer Smit

In 'Wat maak je Menu weer?' vind je recepten voor 6 personen. Het zijn complete menu's, die gerangschikt zijn naar het hoofdingrediënt: vlees, vis, wild, gevogelte of... lees verder

© Jennifer Smit

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!