Snelle Indiase zoete-aardappelcurry

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml kokosmelk
  • 800 g (2 blikken) tomatenblokjes
  • 160 g doperwtjes
  • ½ bosje koriander

Bereiden

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook of stoom ze 15 minuten.

Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui even in de olie in een stoofpan en voeg dan de specerijen, knoflook en tomatenpuree toe.

Voeg het citroensap, de kokosmelk, tomatenblokjes en zout en peper toe. Laat op laag vuur 10 minuten sudderen.

Voeg de erwtjes en zoete aardappel, toe en laat ze 5 minuten mee sudderen.

Bestrooi met wat koriander. Geef er bijvoorbeeld basmatirijst bij.

Kookboek

Het recept 'Snelle Indiase zoete-aardappelcurry' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete aardappel

Guillaume Marinette

Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in dit boek. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke... lees verder

© Citrus

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!