Gepaneerde pannenkoeken met champignonvulling

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de pannenkoeken
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 550 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • plantaardige olie, om in te bakken
  • voor de vulling
  • 30 ml plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 g champignons, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • voor het jasje
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • voor erbij
  • zure room of yoghurt (optioneel)

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken, behalve de olie, in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep voldoende beslag in de pan om de bodem met een dun laagje te bedekken en kantel daarbij de pan om het beslag te verdelen. Bak 30 seconden, tot de pannenkoek aan de onderkant goudgeel is, schuif er een paletmes onder en keer de pannenkoek om. Bak nog 30 seconden en leg op een bord. Herhaal met de rest van het beslag.

Verhit voor de vulling de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui glazig. Voeg de champignons, het zout en de zwarte peper toe en bak 30 minuten, tot het champignonmengsel op een ruwe pasta lijkt. Laat afkoelen in een kom en maal dan kort in een keukenmachine tot een grove pasta.

Schep 2 theelepels champignonvulling op een pannenkoek en vouw de zijkanten van de pannenkoek naar het midden. Rol de pannenkoek op en leg met de naad naar beneden in een schaal. Herhaal met de rest van de pannenkoeken en de vulling.

Voeg voor het jasje de eieren, de bloem en het paneermeel toe aan drie aparte schalen. Bedek de bodem van een grote koekenpan met een dun laagje olie en verhit op middelhoog vuur. Houd de pannenkoeken aan de uiteinden vast, doop snel in het ei, daarna in de bloem en wentel tot slot door het paneermeel. Leg op de naad in de koekenpan. Draai een paar keer tijdens het bakken, tot de pannenkoekrolletjes goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm, eventueel met lepels zure room of yoghurt.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

Als je in Roemenië bent, dan wil ik je aansporen om naar Brasov te gaan en te smullen van deze gepaneerde pannenkoeken gevuld met champignons. Ga daarna naar de Zwarte Kerk; niet om op te biechten hoeveel pannenkoeken je hebt gegeten, maar om de buitengewone verzameling Anatolische tapijten te bekijken. De kerk was bijna verwoest door invasies van de Tataren en de Turken en door een brand in de zeventiende eeuw; hij dankt zijn bijnaam aan de geblakerde, door vuur geteisterde muren. Zijn imponerende gotische stijl was bedoeld om indruk te maken op mensen en hen tot het katholicisme te bekeren, maar door de Reformatie van de Saksische gemeenschappen in Transsylvanië werd het een lutherse kerk. Naar mijn mening verdienen zowel de kerk als de pannenkoeken een grondig onderzoek.

Kookboek

Het recept 'Gepaneerde pannenkoeken met champignonvulling' is afkomstig uit het kookboek...

Carpati

Irina Georgescu

Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!